Csokis-kószusos Keksz
Leírás:
- kiváló esti filmezéshez, kakaózás mellé, karácsonyi ajándék sütiként
- Kb. 30 db. tenyérnyi nagyságú keksz készíthető belőle (mérettől függ)
- kívűl ropogós - belül puha
Hozzávalók:
- 40 dkg búzafinom liszt
- 25 dkg kristálycukor
- 13 dkg Ráma margarin
- 3 db egész tojás
- 3 evőkanál méz
- másfél db kiscsomag sűtőpor
- 1 db kiscsomag vaniliás cukor
- 1 csipet konyhai só
- 10 dkg étcsokoládé (kb. egy tábla csoki)
- 40 dkg kókusz reszelék (kb. egy zacskó kókusz)
Elkészítés:
1. A lisztet, cukrot, vaniliás cukrot, sót, sűtőport, kókusz reszeléket egy tálban elkeverjük, hogy mindenhova egyenletes jusson.
2. A lisztes keverék közepébe egy kis mélyedést csinálunk és a mélyedésbe csurgatjuk a mézet, majd a tojásokat is.
3. A vajat felolvasztjuk (éppen hogy, ne legyen forró) majd azt is a mélyedésbe öntjük.
4. Az étcsokoládét apróra felvágjuk (vagy lereszelem) és a mélyedés köré szórjuk.
5. Az egészet nagyon alaposan összegyúrjuk ( a tészta ragadós lesz, de ne rakjunk hozzá több lisztet).
6. A sűtőt 180°-ra felmelegítjük, tepsire vagy sűtőlapra sűtőpapírt teszünk.
7. Vizes kanállal (hogy ne ragadjon a kezünkhöz) dió nagyságú gombócokat szedünk, majd korong formájúra lelapítva a sűtőpapírra tesszük.
8. A sütit 180°-on 20-25 perc alatt megsütjük, akkor sült meg mikor az alja (a méztől) aranybarna lesz.
9. Sűtőrácson vagy újság papíron kihütjük, és tálaljuk.
Jó nassolást :D