Csokis-kószusos Keksz

Leírás:

                - kiváló esti filmezéshez, kakaózás mellé, karácsonyi ajándék sütiként

                -  Kb. 30 db. tenyérnyi nagyságú keksz készíthető belőle (mérettől függ)

                -  kívűl ropogós - belül  puha

 

Hozzávalók:

    - 40 dkg búzafinom liszt
    - 25 dkg kristálycukor
    - 13 dkg Ráma margarin
    - 3 db egész tojás
    - 3 evőkanál méz
    - másfél db kiscsomag  sűtőpor
    - 1 db kiscsomag vaniliás cukor
    - 1 csipet konyhai só
    - 10 dkg étcsokoládé (kb. egy tábla csoki)
    - 40 dkg kókusz reszelék (kb. egy zacskó kókusz)

 

Elkészítés:

    1. A lisztet, cukrot, vaniliás cukrot, sót, sűtőport, kókusz reszeléket egy tálban elkeverjük, hogy mindenhova egyenletes jusson.
    2. A lisztes keverék közepébe egy kis mélyedést csinálunk és a mélyedésbe csurgatjuk a mézet, majd a tojásokat is.
    3. A vajat felolvasztjuk (éppen hogy, ne legyen forró) majd azt is a mélyedésbe öntjük.
    4. Az étcsokoládét apróra felvágjuk (vagy lereszelem) és a mélyedés köré szórjuk.
    5. Az egészet nagyon alaposan összegyúrjuk ( a tészta ragadós lesz, de ne rakjunk hozzá több lisztet).
    6. A sűtőt 180°-ra felmelegítjük, tepsire vagy sűtőlapra sűtőpapírt teszünk.
    7. Vizes kanállal (hogy ne ragadjon a kezünkhöz) dió nagyságú gombócokat szedünk, majd korong formájúra lelapítva a sűtőpapírra tesszük.
    8. A sütit 180°-on 20-25 perc alatt megsütjük, akkor sült meg mikor az alja (a méztől) aranybarna lesz.
    9. Sűtőrácson vagy újság papíron kihütjük, és tálaljuk.

 

 

Jó nassolást :D