Juhtúrós-sajtos-kolbászos-baconos-újhagymás tekercs
Leírás: - kiváló nasi partikra, összejövetelekre
- kb. 30-40 db. készül belőle
- nagyon ízletes és krémes, puha tésztájú
Hozzávalók:
Tésztához: Töltelékhez:
- 40 dkg búzafinom liszt - 5 dkg juhtúró
- 1 dl étolaj - 3 db közepes méretű újhagyma
- 2,5 dkg expressz instant élesztő - fél szál kolbász (izlés szerint)
- 2,5 dl tej - 1 db kispohár tejföl
- 1 kiskanál kristály cukor - 1 csomag bacon
- 1 kiskanál konyhai só - reszelt sajt izlés szerint
- 1 db. tojássárgája+1 evőkanál tej a tetejét megkenni
Elkészítés:
1. A lisztet az instant élesztővel, sóval és a cukorral alaposan elkeverjük.
2. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat és puha tésztát gyúrunk belőle, majd kb. 20 percig letakarva pihentetjük.
3. Az újhagymát és a kolbászt apró darabokra vágjuk és kicsit megpiritjuk, hogy a kolbászból a zsír kijöjjön.
4. A juhtúrót és a tejfölt alaposan elkeverjük és hozzáadjuk a zsírból lecsepegtetett újhagyma és kolbász darabokat.
5. A tésztát lisztes sűtőpapíron téglaalapúra kinyújtjuk (kb. fél centi vastagságúra).
6. A kinyújtott tésztát megkenjük a juhtúrós töltelékkel, majd a lereszelt sajttal megszórjuk, végül a bacon szeleteket ráfektetjük, úgy hogy mindenhová jusson.
7. A sűtőpapír segítségével szorosan feltekerjük és kicsit megnyomkodjuk, hogy a töltelék mindenhova jusson.
8. A sűtőt 200°- ra előmelegítjük, tepsire vagy sűtőlapra sűtőpapírt teszünk.
8. A feltekert tésztát 1cm vastagságú tekercsekre felvágjuk és eldöntve a sűtőpapírra tesszük.
9. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük és megkenjük a tekercseket vele.
10. A tekercseket 200°-on 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
11. A megsült tekercseket sűtőrácson vagy újságpapíron kihülni hagyjuk, majd tálaljuk.