Juhtúrós-sajtos-kolbászos-baconos-újhagymás tekercs

Leírás:    - kiváló nasi partikra, összejövetelekre
                 - kb. 30-40 db. készül belőle
                 - nagyon ízletes és krémes, puha tésztájú

 

Hozzávalók:              

Tésztához:                                                   Töltelékhez:

    - 40 dkg búzafinom liszt                                                          - 5 dkg juhtúró   
    - 1 dl étolaj                                                                               - 3 db közepes méretű újhagyma
    - 2,5 dkg expressz instant élesztő                                         - fél szál kolbász (izlés szerint)
    - 2,5 dl tej                                                                                  - 1 db kispohár tejföl
    - 1 kiskanál kristály cukor                                                       - 1 csomag bacon
    - 1 kiskanál konyhai só                                                           - reszelt sajt izlés szerint
    - 1 db. tojássárgája+1 evőkanál tej a tetejét megkenni

Elkészítés:


    1. A lisztet az instant élesztővel, sóval és a cukorral alaposan elkeverjük.
    2. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat és puha tésztát gyúrunk belőle, majd kb. 20 percig letakarva pihentetjük.
    3. Az újhagymát és a kolbászt apró darabokra vágjuk és kicsit megpiritjuk, hogy a kolbászból a  zsír kijöjjön.
    4. A juhtúrót és a tejfölt alaposan elkeverjük és hozzáadjuk a zsírból lecsepegtetett újhagyma és kolbász darabokat.
    5. A tésztát lisztes sűtőpapíron téglaalapúra kinyújtjuk (kb. fél centi vastagságúra).
    6. A kinyújtott tésztát megkenjük a juhtúrós töltelékkel, majd a lereszelt sajttal megszórjuk, végül a bacon szeleteket ráfektetjük, úgy hogy mindenhová jusson.
    7. A sűtőpapír segítségével szorosan feltekerjük és kicsit megnyomkodjuk, hogy a töltelék mindenhova jusson.
    8. A sűtőt 200°- ra előmelegítjük, tepsire vagy sűtőlapra sűtőpapírt teszünk.
    8. A feltekert tésztát 1cm vastagságú tekercsekre felvágjuk és eldöntve a sűtőpapírra  tesszük.
    9. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük és megkenjük a tekercseket vele.
    10. A tekercseket 200°-on 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
    11. A megsült tekercseket sűtőrácson vagy újságpapíron kihülni hagyjuk, majd tálaljuk.

 

 

Jó nassolást :D


Készíts ingyenes honlapot Webnode