Kolbászos-tojásleves

Leírás:             - könnyen és gyorsan elkészíthető
                       - praktikus ha nincs sok időnk

 

Hozzávalók:                                Rántáshoz:

    - 3-4 db egész tojás                                                     - 1 kanál liszt

    - csipet őrölt kömény                                                   - 1-2 kanál olaj

    - csipet őrölt bors

    - 1 db közepes fej hagyma

    - 15-20 dkg kolbász

    - 1 db sárgarépa

    - 2-3 szál petrezselyem

    - 2 db krumpli

    - 1-2 babérlevél

    - 1 gerezd fokhagyma

    - 1 db leves maggi kocka

 

Elkészítés:

    1. A lisztből és az olajból rántást készítünk.

    2. Az aprított fokhagymát, őrölt borsot és az őrölt köményt hozzákeverjük, majd felöntjük vízzel.

    3. A sárgarépát, petrezselymet, kolbászt, hagymát és krumplit feldarabolva hozzáadjuk, majd egy leves maggi kockát rakunk még bele.

    4. Amikor a zölsdégek meg puhultak, az enyhén felvert tojást lassan belecsurgatjuk.

    5.10 percig rotyogni hagyjuk, majd tálaljuk.