Kolbászos-tojásleves
Leírás: - könnyen és gyorsan elkészíthető
- praktikus ha nincs sok időnk
Hozzávalók: Rántáshoz:
- 3-4 db egész tojás - 1 kanál liszt
- csipet őrölt kömény - 1-2 kanál olaj
- csipet őrölt bors
- 1 db közepes fej hagyma
- 15-20 dkg kolbász
- 1 db sárgarépa
- 2-3 szál petrezselyem
- 2 db krumpli
- 1-2 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db leves maggi kocka
Elkészítés:
1. A lisztből és az olajból rántást készítünk.
2. Az aprított fokhagymát, őrölt borsot és az őrölt köményt hozzákeverjük, majd felöntjük vízzel.
3. A sárgarépát, petrezselymet, kolbászt, hagymát és krumplit feldarabolva hozzáadjuk, majd egy leves maggi kockát rakunk még bele.
4. Amikor a zölsdégek meg puhultak, az enyhén felvert tojást lassan belecsurgatjuk.
5.10 percig rotyogni hagyjuk, majd tálaljuk.