Epres túrótorta
Leírás:
- könnyű izletes torta
- szülinapi tortának is megfelelő
Hozzávalók:
- 2 db torta piskóta tészta
- 50 dkg tenéhtúró
- 1 db citrom
- 5 dl habtejszín
- 3 vagy 4 evőkanál kristálycukor
- 1 db kiscsomag vaniliás cukor
- 1 db kiscsomag habfixáló
- 1 csomag epres zselatin
- 1 db kiscsomag zselatinfix
- 1 konzerv eper vagy 20 dkg eper
Elkészítés:
1. A habtejszínt a cukorral, vaniliás cukorral és a habfixálóval felverjük (keményre).
2. A túrót össztörjük, belereszeljük a citrom héját, majd lassan (habot ne törjük össze) hozzáadjuk a felvert habhoz.
3. A kész krémet egyenletesen az egyik piskótára kenjük, majd rátesszük a másik piskótát a tetejére.
4. Az epret hosszába félbe vágjuk, és izlés szerint a torta tetejére tesszük.
5. A zselatint elkészítjük vízzel és a zselatin fixálóval felforraljuk, majd kavaragatás közben kihütjük.
6. Mikor kihült rácsúrgatjuk a torta tetejére (középről kifele).
7. A kész tortát 30 percre a hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.