Epres túrótorta

Leírás:    

            - könnyű izletes torta

            - szülinapi tortának is megfelelő

 

Hozzávalók:

    - 2 db torta piskóta tészta
    - 50 dkg tenéhtúró
    - 1 db citrom
    - 5 dl habtejszín
    - 3 vagy 4 evőkanál kristálycukor
    - 1 db kiscsomag vaniliás cukor
    - 1 db kiscsomag habfixáló
    - 1 csomag epres zselatin
    - 1 db kiscsomag zselatinfix
    - 1 konzerv eper vagy 20 dkg eper

 

Elkészítés:

    1. A habtejszínt a cukorral, vaniliás cukorral és a habfixálóval felverjük (keményre).
    2. A túrót össztörjük, belereszeljük a citrom héját, majd lassan (habot ne törjük össze) hozzáadjuk a felvert habhoz.
    3. A kész krémet egyenletesen az egyik piskótára kenjük, majd rátesszük a másik piskótát a tetejére.
    4. Az epret hosszába félbe vágjuk, és izlés szerint a torta tetejére tesszük.
    5. A zselatint elkészítjük vízzel és a zselatin fixálóval felforraljuk, majd kavaragatás közben kihütjük.
    6. Mikor kihült rácsúrgatjuk a torta tetejére (középről kifele).
    7. A kész tortát 30 percre a hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

 

 

Jó nassolást :D